Gris

0
689
Gris kortspill

Kortspillet gris er fantastisk familieunderholdning. Det er kanskje det mest populære kortspillet for barnefamilier. Gris er lett å spill, samtidig som det er god underholdning. Hele familien er garantert høye latterbrøl, og god stemning, når dere kjemper om seieren.

Kortspillet gris – spillet barna elsker

Det er ikke uten grunn at gris kortspill er barnas favorittspill. Det er lett å lære, og gir mange timers trening, til lattermusklene. Et grise spill, går ut på at man sender kort videre til den neste spilleren. Når en av spillerne gjør tegn, så er det om å gjøre ikke å være den siste som gjør tegn. Sistemann til å gjøre tegnet, blir nemlig gris.

Kombinasjonen av lette regler, og stor underholdning, gjør kortspillet gris til en fantastisk fritidssyssel for barnefamiliene. Hvis du ennå ikke har presentert dine barn for et kortspill gris, så er det på tide. Heldigvis er kortspill gris regler lette å lære, så hele familien kan være med. Det vil med stor sannsynlighet, bli en gjenganger i hjemmet.

Hvordan spiller jeg gris?

Som sagt så er kortspill gris regler til å forstå for de fleste. Det eneste du skal bruke, for å komme i gang med grisen kortspill, er en helt alminnelig kortstokk med 52 kort. For at kunne spille gris, skal barna bli introdusert for de fire forskjellige sortene som en kortstokk består av. Sortene i korstokken er hjerter, spar, ruter og kløver. I gris, så samler man nemlig på en av disse sortene, og den første som har alle kort i en sort, kan gjøre tegn.

Ifølge gris kortspill regler, så kan man spille 3- 8 personer, hvor hver spiller skal ha seks kort. Noen velger å spille med fem kort, det er helt opp til spillerne. Når alle spillerne er klar, så velger de et kort som de ikke vil ha, dette kortet legger man i bordet, med bagsiden opp. Når alle spillerne har gjort dette, så sender man kortet videre til spilleren til venstre. Dette fortsetter man med, helt til en av spillerne har samlet alle kortene i den samme sort. Hvis man får et kort på hånden som man allerede har sendt videre, så kan man forkaste kortet, og trekke et nytt fra bunken i bordet.

Hvordan vinner man gris?

Hvis en spiller er så heldig, at alle seks kort er i samme sort, for eksempel at alle ens kort er hjerter, så er man klar til å gjøre tegn. Det er forskjellige tegn man kan benytte seg av i gris, det viktige er at alle spillerne er enige om hva tegnet er, innen spillet går i gang. Hvis du spiller sammen med barna, kan det være en morsom ting at barna får lov til å lage nye tegn. Noen velger også at hver farge har et spesielt tegn. Noen eksempel på tegn kan være;

  • Tommelfingeren i bordet
  • Klø seg i håret
  • En finger på nesen
  • Et stort smil

Når en spiller rundt bordet gjør tegn, så er det om å gjøre for de andre spillerne å gjøre det samme tegnet, så hurtig som mulig. Den som er sist til å gjøre tegnet, får en bokstav. Første gang får man G, deretter R, så kommer I, og til slutt S. Den spilleren som først får alle bokstavene, og blir GRIS, har tapt spillet.

Gris – en god introduksjon til kortspill

Gris kortspill er et godt begynner kortspill. Når man spiller kortspillet gris, så får man en god forståelse for kortstokken, og de forskjellige fargene. Når kortspill gris regler er så lette, så gir det også barna en god mestringsfølelse, som de kan ta med videre over i andre aspekter av hverdagen.

Et spill gris er læring, men mest av alt er det et utrolig morsomt spill. Det finnes i prinsippet ingen grenser for hva et tegn kan være, så barna kan ha en fest med å finne på nye tegn. Et grise spill er et spill for hele familien. Når du først har presentert barna dine for gris, så går det ikke lang tid før de også begynner å spille kortspillet gris, sammen med vennene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here