Gin Rummy – et strategisk spill for to personer

0
1560
Gin Rummy kortspill

Kortspill er en av verdens mest utbredte fritidssysler. Mange har et rent nostalgisk forhold til kortspill, da det er forbundet med barndomsminner og hyggelig samvær med familie og venner. Det er ikke uten grunn, at kortspillet fortsatt lever i beste velgående. Det er nemlig utrolig gøy å spille kort. Hvis du har bruk for inspirasjon til et nytt kortspill, så er gin rummy et godt forslag.

Gin Rummy – tango for to

Gin rummy er et kortspill for to personer. Hvis dere er flere som ønsker å spille rummy, så kan dere se nærmere på rummy regler, hvor det er mulig å spille flere personer. Et gin rummy kortspill, er et underholdende spill, som gir god mosjon til de små grå. Du skal nemlig tenke strategisk, og klokt, for å være den som stikker av med vinnerpokalen.

Det som er så fantastisk med kortspill, er at det finnes spill som matcher alle nivåer. Kortspill er altså noe man spille sammen med de minste barna, sammen med vennene, besteforeldre, foreldre, i kortklubben, ja noen blir til og med profesjonelle kortspillere. Hvis du liker å spille kort, har spilleglede og elsker strategisk tenking, så er Gin Rummy spillet for deg.

Hvordan spiller jeg gin rummy?

For å spille gin rummy, har du bruk for en helt alminnelig kortstokk med 52 kort, uten jokere. Du skal selvfølgelig også ha en spillemakker. Et rummy spill er et strategisk kombinasjonsspill, som går ut på å trekke inn kort, og kaste ut kort. Det høres kanskje lett ut, men det krever faktisk strategiske overveielser og langsiktig tankegang. Du skal nemlig hele tiden passe på, at du ikke kaster ut et kort som motstanderen har bruk for, for da trekker motstanderen det inn.

Hver spiller skal ha utdelt 10 kort. De resterende kortene legges i en bunke på bordet, med forsiden ned. Det øverste kortet i denne bunken legges ved siden av, med forsiden opp. Kortet som ligger med forsiden opp, er starten på det som vi kaller kastehaugen. Ifølge gin rummy regler så er kongen det høyeste kortet, og ess det laveste. Et ess gir ett poeng. Bildekort gir alle sammen 10 poeng, mens de resterende kortene gir den verdien som står på kortet.

Gin Rummy regler

Meningen med et gin rummy kortspill, er at spillerne skal samle på kombinasjoner, for å bli kvitt kortene. En kombinasjon kan være en sekvens på minst tre kort i samme farge. En annen kombinasjon kan være tre like kort. Når spillet avsluttes, så legger spillerne kombinasjonene ned på bordet, og den med færrest poeng på hånden, vinner. Her avviker gin rummy spillet, fra et rummy spill, da man i rummy legger kombinasjonene ned, underveis i spillet.

Gin rummy kortspillet går ut på at spillerne, skiftevis, enten skal plukke opp et kort fra kastehaugen, eller et fra bunken. Når man har tatt et kort opp, så skal man avslutte ens tur, med å legge et kort ned igjen. Disse to trekkene er obligatoriske, altså skal hver spiller både trekke inn, og legge ut. Man spiller helt til en av spillerne banker i bordet, eller at bunken er tom. Hvis bunken blir tom uten at en spiller banker, så utdeles det ikke poeng, og man spiller en ny gin rummy runde.

Hvordan vinner jeg Gin rummy?

Hvis du klarer å spille flere gin rummy runder, uten å gi motstanderen altfor mange gode kort, så har du store muligheter for å vinne. Hvis du spiller kortene godt, så kan du være så heldig at du får mulighet for å banke i bordet, og dermed avslutter gin rummy runden. Hvis du kan legge ned kombinasjonsrekker, som gjør at de kortene som du har på hånden, ikke overstiger mer enn 10 poeng, så skal du banke i bordet.

Når en spiller har banket i bordet, så får motspilleren mulighet for å legge sine egne kombinasjoner ned i bordet. Det er også mulig å bygge videre på kombinasjonene til den spilleren som har banket. Hvis en spiller har banket i bordet, kan man utdele poeng, i forhold til gin rummy regler. Det er viktig at spillerne er enige om tolkningen av gin rummy rules, sånn at poengfordelingen foregår etter boken. Gin rummy er et internasjonalt spill, og det finnes mange forskjellige variasjoner av regler, og for poengdelingen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here