Amerikaner kortspill

0
451
Amerikaner kortspill

Et spill amerikaner er oppskriften på en hyggelig spillekveld sammen med vennene. Når man spiller amerikaneren, så er det lagspill, taktikk, samarbeid og mange gode latterkuler i fellesskap, som står på menyen. Les med her, hvis du ønsker inspirasjon til en fantastisk spillekveld.

Amerikaner – et populært spill

Amerikaner kortspill er et veldig populært spill, spesielt for de litt mer garvede kortspillerne. Det er ikke amerikaner kortspill, som er det første spillet som man lærer, med det er helt sikkert et spill man kommer til å spille mye, når man først har lært det. Amerikaneren tar litt tid, det er derfor det perfekte spill, for en helaften sammen med vennene.

Det som er gøy med amerikaner, er at man spiller sammen. Det skapes en ekstra hyggelig stemning rundt bordet, når man skal samarbeide. Det betyr også at man får noen gode samtaler, og får sett noen sider ved hverandre, som man kanskje ikke har sett før. Kortspill er en sosial ting, hvor man har det gøy sammen. Når man samtidig vet at det er godt for ens hjerne, og øker evnene til å tenke strategisk, så er det en veldig god måte å tilbringe en lørdagskveld på.

Hvordan spiller jeg amerikaner?

Amerikaneren kortspill er spillet for deg som liker strategi, spill og sosialt samvær. Gjerne i kombinasjon. Et kortspill amerikaner kan minne om andre kortspill, som whist og bridge. Du skal bruke hele kortstokken, uten jokere. Hele bunken skal deles ut, hvis kortene ikke går opp, så fjerner man en, eller flere, toere. Alle spillerne skal nemlig ha like mange kort. Man kan spille 3-5 personer, det optimale er 4 personer. Dette gjør amerikaner kortspill, til den opplaget underholdning til parmiddagen.

Et spill amerikaner går ut på at man skal melde et antall stikk, som man tror man kan ta, og så skal man prøve å ta alle de stikkene, ved hjelp av en makker. Hvis man klarer å samle alle de stikkene som man har meldt, så får man tilsvarende poeng. Hvis man mot formodning, ikke klarer å ta så mange stikk, som man var optimistisk å melde, ja så får man tilsvarende i minus poeng. Dette gjelder både den som har meldingen, og den som er medhjelper. Den spilleren som er først til å komme over 52 poeng, har vunnet spillet.

Amerikaner – et spill hvor man samarbeider

Amerikaner kortspill er et spill hvor man samarbeider. Man deler ut alle kortene, og lar det ligge 4 kort i bordet. Når alle spillerne har fått overblikk over sine egne kort, så begynner man en budrunde. Den som melder flest stikk, vinner runden. Den som vinner runden, får lov til å benytte seg av muligheten, for å bytte noen av de kortene som man har på hånden, med de fire kortene som ligger i bordet. Heretter skal man velge en trumf, og spørre etter et bestemt kort i det som er trumf. Den personen rundt bordet, som har dette kortet, det blir medhjelperen. Det er altså disse to personene som skal spille sammen.

Man samler stikk ved å vinne en runde. Du vinner runden ved å legge det høyeste kortet i en sort, eller overtrumfe med en trumf. Det som gjør amerikaner kortspill så morsomt, er dette samarbeidet, da det selvfølgelig gjør at man kjemper sammen. Man teller poengene sammen for hver runde, og spiller helt til en spiller har over 52 poeng. Amerikaner kortspill regler er, som ved så mange andre kortspill, åpent for tolkninger. Det betyr at et kortspill amerikaner kan spilles på flere måter. Husk derfor alltid å være enige om, hvordan dere skal spille amerikaner kort, før dere går i gang med spillet.

Variasjoner over det samme spill

Som sagt, så finnes det mange variasjoner over hvordan man spiller amerikaner kortspill. Det er også mulig å spille amerikaner kortspill for 2. Når man spiller tomannsamerikaner så finner man først frem til trumf, f.eks., ved å beslutte at siste kortet i bunken er trumf. Deretter deler man ut 8 kort, hvor hver spiller beholder 4 av dem. Man trekker heretter kort fra bunken, hver gang en spiller velger å beholde et kort, så kaster man det neste kortet i bunken. Kaster man det første man trekker, så skal man beholde det neste kortet. Dette gjør man helt til bunken er tom, hvor man begynner å spille med de alminnelige reglene, selvfølgelig på tomannshånd.

Mange amrikaner entusiaster, liker å spille et kortspill amerikaner så ofte som mulig. Grunnen er at det er et underholdende spill, hvor man virkelig skal bruke hjernen. Når det samtidig foregår over noe tid, sammen med flere, så er det simpelthen oppskriften på en god kveld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here