Idiot kortspill

0
415
Idiot kortspill

Et Idiot kortspill er for mange, favoritt spillet, når det kommer til kortspill. Det er et kortspill som mange av oss kjenner godt, gjennom hytteturer og lørdagskos med familien i barndommen. Men kortspillet idiot er like gøy i dag, som det var på 80-90 tallet. Hvis du har lagt idiotspillet på hyllen, så kan du kanskje få lyst til et gjensyn, ved å lese med her. Hvis du er en av de få som ennå ikke er bekjent med idiot, så kan du glede deg til et helt nytt favorittspill.

Et spill kort for hele familien

Idioten kortspill, er et spill hvor hele familien kan være med. Det er underholdende, samtidig som reglene er forståelige, for de fleste. Når det også står noe på spill, nemlig at taperen blir idioten, så er selvfølgelig alle spillerne interesserte i at de skal vinne. Det blir derfor en kamp om ære, når man spiller et spill idiot.

Idiot kortspill regler kan forstås av de fleste barn som er begynt på skolen. Spesielt hvis barna har en generell forståelse for kortspill, og vet forskjell på sortene, så kan de helt sikkert være med til en omgang idiot kortspill. Fordelen med idioten kortspill, er også at det kan spilles med 2 spillere, eller flere spillere. Man kan også velge å spille på lag, hvis man ønsker dette.

Selve spillet tar ikke så lang tid å spille, men de fleste som spiller et kortspill idiot, vet at et kortspill hurtig blir til flere kortspill. Det er simpelthen vanskelig å slutte, når man først er kommet i gang. Det er jo heller ikke noen som ønsker å avslutte et spill, mens de har tittelen som idiot.

Hvordan spiller man idiot?

Når du spiller kortspillet idiot, så skal du sørge for at alle deltakerne er enige om idiot kortspill regler, før man begynner å spille. Ofte så finnes det flere varianter over de samme kortspillene, så det er alltid en god ide, at man gjennomgår idiot kortspill regler, før man går i gang. For å spille idiot, skal man bruke en helt vanlig kortstokk, uten jokere.

Som i så mange andre morsomme kortspill, så går idiot regler ut på at man skal være den første som blir kvitt alle kortene. De ulike kortene i bunken, har forskjellige verdi. Esset er alltid det høyeste kortet, mens det laveste er 3.

2ere og 10ere er nemlig spesielt gode kort, som kan brukes når som helst i spillet. Husk alltid at dere er helt enige om, hvordan dere tolker idiot regler. På den måten unngår dere en kjedelig diskusjon over idiot regler kortspill, underveis i spillet.

De viktigste reglene

Før dere går i gang, så skal dere være enige om at,

  • 2eren kan spilles når som helst, og betyr at den neste spilleren kan legge ut hva som helst. Man restarter dermed spillet, med en toer.
  • Hvis en spiller legger ut en 10er, blir bordet ryddet, og samme spiller får lov til å legge et nytt kort ut. Man restarter spillet med en tier.
  • Hvis en spiller, spiller ut alle 4 kort, som for eksempel 4 firere, så rydder man bordet på samme måte som ved 10erne.
  • Esset er det høyeste kortet.

Dette er de viktigste regler i idiot kortspill, og gjør at spillet kan gå sin gang, uten de store problemene. Det er også en god ide at dere blir enige om det er lov til å spille med serier, eller om man skal spille enkeltkort. En serie, betyr at man f.eks. legger ut 4-5-6, ut på samme tid.

Noen spiller sånn at man kan skifte ut, en eller flere av de tre kortene i bordet, underveis i spillet, mens andre foretrekker at dette ikke er en mulighet. Så lenge idiot regler kortspill, er på plass fra start, så velger man den variant av spillet idiot, som passer en best.

Idiot- spillet man spiller om og om igjen

Et spill idiot, er et kortspill som blir spillet igjen, og igjen. En omgang er hurtig overstått, men det er de færreste som nøyes med en enkelt omgang. Når man har det gøy, med kortspillet idiot, så vil tiden fly av sted. I spillet, så har hver spiller tre kort på hånden og seks kort i bordet. Tre av kortene i bordet, ligger med bildesiden ned, det er altså uvisst hva de tre siste kortene i spillet, er for noen kort.

Dette gjør at spillet alltid har et ekstra spenningselement, i de siste avgjørende sekundene. Spillet vil derfor ofte ende med høy latter, eller bitre, tause grimaser. Når hele familien har forstått regler for idiot kortspill, så er det garantert det spillet som de minste i familien har lyst til å spille, på den neste hytteturen. Sannsynligvis vil de eldste spillerne, spille med like stort engasjement, som de minste spillerne.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here